O etiópskej káve
Etiópska káva sa vyčíňa medzi najobľúbenejšie africké kávy. Pestuje sa vo vyšších nadmorských výškach okolo 2 000 m.n.m v regióne. Kombinácia vysokej nadmorskej výšky, bohatého slnečného svitu, jedinečných a pôvodných krajinných odrôd, to všetko prispieva k zaslúženému renomé etiópskych káv. Väčšina miestnych zŕn je zberaná ručne a spracovávaná tadičnými metódami drobnými farmármi, ktorí sa vyhýbajú používaniu pesticídov alebo chemických hnojív.
O spracovaní kávy
Naša aktuálna Etiópia je spracovávaná premytou metódou. Farmári ručne zberajú čerešne a dodávajú ich do umývacej stanice Aricha. Pri príjme sa čerešňa vizuálne triedi a pokladá na vyvýšené sušiace postele. Potom sa káva fermentuje a premýva v čistej vode. Sušenie kávy trvá približne 18 dní.