Zrnková káva - El Salvador 100% Arabica

Zrnková káva - El Salvador 100% Arabica

Množstvo
Forma kávy
Skladom - Dátum doručenia 26. 11. 2024
Čerstvo upražené - Pražíme v malých dávkach podľa vašich objednávok
10.40
Původ
Krajina a oblasť
El Salvador - Apaneca-Ilamatepec
Nadmorská výška
1 200 - 2 030 m.n.m.
Dátum zberu
2022/2023
Další informace
Odroda
Rôzne
Skladovanie
V suchu a temnu
Vhodnosť prípravy
Na filter
Pražení a zpracování
Spracovanie
Honey - medové
Stupeň praženia
1
2
3
4
5
Chuť
Sladkost
1
2
3
4
5
Hořkost
1
2
3
4
5
Kyselost
1
2
3
4
5
EL SALVADOR/ARABICA 
CARLOS POLA HONEY
Chuťový profil: Intenzívna oriešková chuť, s ovocnou bodkou v podobe jabĺk, citrónu a čokoládovou dochuťou
Cuppingové skóre: 84 = VÝBEROVÁ KÁVA
Kávu pražíme a balíme až vo chvíli, keď k nám dorazí objednávka. O jej čerstvosť sa teda vôbec nemusíte báť :) 

O salvadorskej káve

Že ste o El Salvadore nikdy nepremýšľali ako o kávovej veľmoci? To je možná chyba! Salvador bol ešte nedávno 4. najväčším producentom kávy na svete, aktuálne síce klesol na 20. priečku, to ale nič nemení na tom, že miestna kávová úroda je nadmieru kvalitná a chutná. Káva dorazila do Salvadoru v 80. rokoch 19. storočia a čoskoro sa stala hlavným zdrojom príjmov miestnej elity. V 20. rokoch 20. storočia tvorila káva 90 % miestneho exportu. Zlom ale prišiel na konci 70. rokov, keď krajinu zovrela občianska vojna, ktorá trvala do roku 1992 a zdecimovala kávový priemysel. V 90. rokoch prebehla pozemková reforma, ktorá pôdu prerozdelila malým farmárom, a tak miestne kávy pochádzajú v drvivej väčšine od drobných pestovateľov.

sal2   sal1   sal3

O družstve


Naša káva pochádza z oblasti Juayúa od farmára Carlosa Polu. Keď sa Carlos v roku 2012 začal venovať pestovaniu kávy na plný úväzok, pustil sa do zmien a inovácií a vytvoril farmu zameranú na udržateľnú a nákladovo efektívnu produkciu. Carlos podstatne obmedzil používanie chemických pesticídov a hnojív na farme tým, že začal používať špecifické postupy na základe vedeckej teórie a know-how ďalších producentov kávy. Na miestnej farme sú kávové čerešne ručne zbierané a umiestnené na vyvýšené záhony, kde sa sušia v tieni po dobu 3 dní. Potom sa čerešne rozdrvia a pergamen pokrytý kávovými zrnami so zvyšnou dužinou sa ďalej suší. Pergamen sa často hrabe, aby sa zabezpečilo rovnomerné usušenie. Tento proces trvá približne 15 až 20 dní. 

ob8   ob3   ob2

O spracovaní

V súlade so svojím zameraním na ekologicky šetrné metódy používa Carlos iba med, prírodné a riadené fermentačné procesy, aby pomohol znížiť spotrebu vody na svojej farme Finca La Brisas. Akákoľvek voda použitá pri spracovaní je starostlivo upravovaná, aby sa znížil jej dopad na životné prostredie. Voda je anaeróbne fermentovaná v uzavretých nádržiach, kde dochádza k rozkladu pevných látok. Tento roztok bohatý na živiny sa používa na šírenie húb, ktoré podporujú symbiotický príjem živín v kávovníku.

Top 3 odporúčaní Pridať doporučenie
K tomuto produktu nebolo zatiaľ vložené žiadne hodnotenie. Buďte prví, kto pridá doporučenie .
Mohlo by sa vám páčiť

Nakupujte s nami bez obav

DOPRAVA
zadarmo
Na každý nákup nad 45 Eur cez Zásielkovňu, lebo nad 100 Eur cez PPL.
ČERSTVÁ KÁVA
z Beskyd
V Beskydách pre vás pražíme vlastnú kávu z bôbov z celého sveta. Denne av malých dávkach.
VERNOSTNÉ BODY
za každý nákup
A potom ich môžete uplatniť ako zľavu na nákup.
biscuit
Aby sa vám web dobre používal (Súhlas s cookies)

Na čo najpohodlnejšie používanie webu potrebujeme váš súhlas so spracovaním súborov cookies. Súhlas udelíte kliknutím na tlačidlo "Povoliť všetko".

cog Nastavenie cookies

Upravte si cookies podľa vlastných preferencií.

angle_up Technické cookies - nevyhnutné pre správne fungovanie webu

Jedná sa o technické súbory, ktoré sú nevyhnutné na správne správanie našich webových stránok a všetkých ich funkcií. Používajú sa okrem iného na ukladanie produktov v nákupnom košíku, zobrazovanie produktov na prianie, ovládanie filtrov, osobného nastavenia a taktiež nastavenie súhlasu s používaním cookies. Pre tieto cookies nie je potrebný Váš súhlas a nie je možné ho ani odstrániť.

angle_up Analytické cookies - Google Analytics meranie návštevnosti stránok a používateľa

Tieto cookies nám umožňujú merať výkonnosť našich webových stránok a našich online kampaní. S ich pomocou zisťujeme počet návštev, zdroj návštev a ďalšie parametre. Zhromaždené údaje zisťujeme v agregovanej podobe, ktorá nám neumožňuje údaje dohľadať ku konkrétnemu užívateľovi. Pokiaľ tieto cookies deaktivujete, nebudeme môcť analyzovať výkonnosť našich webových stránok a optimalizovať ich pre čo najľahšie používanie.

angle_up Personalizované a reklamné cookies - pre skúsenosť šitú na mieru

Tieto cookies nám umožňujú lepšie zacieliť a vyhodnocovať marketingové kampane.