Naša káva pochádza z oblasti Juayúa od farmára Carlosa Polu. Keď sa Carlos v roku 2012 začal venovať pestovaniu kávy na plný úväzok, pustil sa do zmien a inovácií a vytvoril farmu zameranú na udržateľnú a nákladovo efektívnu produkciu. Carlos podstatne obmedzil používanie chemických pesticídov a hnojív na farme tým, že začal používať špecifické postupy na základe vedeckej teórie a know-how ďalších producentov kávy. Na miestnej farme sú kávové čerešne ručne zbierané a umiestnené na vyvýšené záhony, kde sa sušia v tieni po dobu 3 dní. Potom sa čerešne rozdrvia a pergamen pokrytý kávovými zrnami so zvyšnou dužinou sa ďalej suší. Pergamen sa často hrabe, aby sa zabezpečilo rovnomerné usušenie. Tento proces trvá približne 15 až 20 dní.
O spracovaní
V súlade so svojím zameraním na ekologicky šetrné metódy používa Carlos iba med, prírodné a riadené fermentačné procesy, aby pomohol znížiť spotrebu vody na svojej farme Finca La Brisas. Akákoľvek voda použitá pri spracovaní je starostlivo upravovaná, aby sa znížil jej dopad na životné prostredie. Voda je anaeróbne fermentovaná v uzavretých nádržiach, kde dochádza k rozkladu pevných látok. Tento roztok bohatý na živiny sa používa na šírenie húb, ktoré podporujú symbiotický príjem živín v kávovníku.