Kolumbijskú kávu pozná každý. Ešte aby nie! Krajina totiž patrí medzi najväčších vývozcov kávy už od 19. storočia. Vďaka rôznorodému podnebiu a geografickým podmienkam nájdeme v kolumbijskej káve každý to svoje, jej variabilita je totiž nekonečná. Všeobecne kolumbijská káva pochádza z troch regiónov: zo severu (kde je káva zemitejšia, hutnejšia), z centra Kolumbie (miestna káva začína byť viac citrusová a svieža) alebo z juhu, tunajšia káva je jemná, sladká a ovocná. Kávové družstvá poctivo pracujú na rozvoji svojho odboru, to sa odráža aj v množstve certifikátov, ktoré kolumbijská káva každoročne získava.
O spracovaní
Naša Kolumbia pochádza od drobných farmárov z najznámejších oblastí pestovania kávy. Poľnohospodári zvyčajne používajú tradičný plne premytý spôsob spracovania. Čerešne sú ručne zbierané a potom rozdrvené, obvykle na farme. Po rozvláknení sa káva fermentuje v tankoch po dobu 26 až 36 hodín. Potom sa zrná položia na parabolické lôžka na sušenie po dobu až 20 dní.
O chuti
Tmavšie pražená skvele vynikne na espresso, vďaka nej bude každá šálka kávy skvelým zážitkom! Má plné čokoládové telo s čerešňovou tečkou.